!-- Plaats je scripts hier -->
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Oude stad, wandeling Villach

februari 16 @ 10:00 am 12:00 pm

Leer meer over de kleurrijke geschiedenis van de oude stad en neem een kijkje achter de gevels van Villach.

Rondleiding door het historische centrum van Villach met interessante verhalen over het verleden, het heden en de architectuur van Villach

Villach is met meer dan 64.000 inwoners de tweede stad van Karinthië, de zevende stad van Oostenrijk en ligt in het drielandenpunt van Oostenrijk, Italië en Slovenië. De Drau-metropool presenteert zich als levendig, dynamisch en modern, maar is toch al eeuwenoud. De stad Villach dankt haar ontstaan aan de gunstige verkeersligging en de rivieroversteek: de Romeinen – die overigens de geneeskrachtige bronnen van Warmbad al wisten te waarderen – stichtten hier de nederzetting “Santicum”. De stad werd een belangrijk weg- en brugstation.

Vandaag de dag presenteert Villach zich als een bloeiende en moderne winkel-, hightech-, cultuur- en sportstad met een onovertroffen recreatieve waarde en een betoverende zuidelijke sfeer. Het oude stadscentrum, met zijn zacht glooiende hoofdplein en karakteristieke zijstraten, is nu een voetgangerszone en creëert de charmante flair van een uiterst levendige stad die erop wacht om ontdekt te worden.

De vele straatcafés, maar vooral de vele verschillende dialecten van de vele gasten uit de Alpen-Adriatische regio die te horen zijn, maken deel uit van het stadsleven en geven het een speciale lichtheid. Dompel jezelf onder in de historische stad Drau. Ervaar de bewogen geschiedenis en geniet van stedelijke juwelen!

Gratis met de Winter ERLEBNIS CARD van de regio Villach of de Winter KÄRNTEN CARD

Aanmelding voor 12:00 uur de dag ervoor – op erlebnisse.visitvillach.at, telefonisch op +43 664 133 41 46 of +43 4242 3 999 3
We kijken ernaar uit u te verwelkomen!

Organisator
Villach Toeristenbureau
Locatie
Bahnhofstraße 3
9500 Villach
Villach oude stad wandelingwww.visitvillach.at

€11 p.p.

Tourismus Verband Villach

Bahnhofstrasse 3 9500 Villach

Bahnhofstrasse 3
Villach, 9500 Oostenrijk
+ Google Maps
Translate »