!-- Plaats je scripts hier -->

Alle kleuren zijn mogelijk…

Op mijn prikbord hangt een planning. Een planning waarin we de weken afstrepen richting de oplevering van het huis. Mensen die bezig zijn met nieuwbouw en oplevering van hun eigen huis zullen dat vast wel herkennen. Het is heel spannend, versterkt door alle berichtgeving of we nu wel of niet naar Oostenrijk kunnen afreizen. Je moet, op afstand, over de meest uiteenlopende dingen beslissen. Sommige beslissingen zijn niet zo heel erg ingrijpend; levert de sanitairleverancier ook de wc rolhouder en wc borstel, tot de kleur van de buitenkant van het huis. Dat laatste is spannender.

Gmünd

Als je in Oostenrijk bent, vallen de felgekleurde huizen op. Van hemelsblauw tot groen, van paars tot hardgeel. In de stad Gmünd staan de mooiste huizen te schitteren in de hoofdstraat. In onze nieuwe-bewoners-groepsapp hadden anderen de opmerking dat blauw ook zo’n mooie kleur is. Hierbij dachten ze aan die mooie gekleurde huizen naast elkaar in een willekeurige winkelstraat. Niet alle buren willen dezelfde kleuren op de huizen. Wijzelf en onze directe buren, vinden het wel mooi als de kleuren in balans zijn. Alles pastel of alles in een bepaalde sterkte van kleur. Maar waar wij ondertussen achter gekomen zijn, is dat de kleurkeuze ook afhankelijk is van het stadsbestuur. Sommige steden of dorpen hebben ambtenaren die blijkbaar niet zo heel erg van dat bonte gedoe houden.

Blauwtje gelopen

We vroegen aan de bouwonderneming of blauw ook mogelijk was. We kregen daarop een staaltje terug (per foto) van een soort sombere kleur grijs waar ik met geen mogelijkheid een zweempje blauw in terug zag. Kortom, we mogen alles kiezen als het maar binnen die vijf kleuren geel valt. Nu houd ik persoonlijk van geel. Ik vind het een zonnige kleur voor als het even een dagje minder weer is. Voor een vakantiehuis is het een prima buitenkant. Van Debby Wezelenburg krijgen we ook de tip mee om de kleur van de buitenkant naar binnen te halen. Door een gele vaas, een gele pot waar je pasta in doet of een andere zweem geel in het huis. En door het geel door te trekken naar een zachtgroen maak je ook verbinding naar de natuur rondom het huis. Ik zie de verbinding met de buitenkant van het huis, het bos rondom en de binnenkant van het huis.

Zonnig geel

We hebben de knoop doorgehakt. Het wordt voor ons huis en het huis van de buren een zonnig geel dat vrolijk is op mindere dagen, niet te fel als de zon wel uitbundig schijnt en waar je een vrolijk gevoel van krijgt als je het huis ziet. Weer iets minder om over na te denken. Op naar de volgende uitdaging waar we een beslissing over moeten nemen. Nog 09 weken voor de oplevering…

 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »