!-- Plaats je scripts hier -->

Karinthië Vakantie Villa ligt op een steenworp afstand van het Dreiländereck. Een bijzondere plek waar de grenzen van Italië, Slovenië en Oostenrijk elkaar ontmoeten. Je komt er met een lift die op vijf minuten lopen van het huis ligt. Eenmaal boven heb je een weids uitzicht over het Gailtal en de bergen van Italië en Slovenië. Met een wandeling omhoog kom je uiteindelijk bij het drielandenpunt. Er staan twee markeringstekens, een oude en een nieuwe. Hier hoort dan ook een geschiedenis bij. Grenzen zijn verschoven. Een jaar of twintig geleden was het zeker niet zo’n vrij wandelgebied. De grens werd zwaar bewaakt en overal stonden versperringen. Nu is daar niets meer van te merken behalve dat er twee markeringstekens staan. En als je goed zoekt, vind je ook nog de grenspalen. 

Boven kun je prachtige wandelingen maken en vrij de grens oversteken naar Italië en Slovenië. Er zijn twee restaurants waar je kunt eten of een drankje kunt drinken. Ook is het een mooie wandeling om met de lift naar boven te gaan en al wandelend weer naar beneden af te dalen. Dit is een wandeling van ongeveer 1,5 uur en je kunt via diverse afdalingen naar beneden. Ook beneden vind je een stube en kun je een drankje drinken of een hapje eten bij Avdo. Ga je wandelen? Bedenk dan altijd dat het boven een stuk koeler is dan beneden en het weer snel kan omslaan in de bergen. Omdat het huis in het zuiden van Karinthië ligt, kunnen de temperaturen in de zomer flink oplopen. Heb je het te warm? Ga dan lekker de hoogte in, waar het meestal wat meer waait. 

Het drielandenpunt is een toeristische trekpleister in dit gebied. Andere toeristische letterlijke hoogtepunten zijn de wandelingen op de Dobratsch die je vanuit het huis ziet liggen of het bezoek aan de Fernturm. Momenteel is de lift gesloten, we weten niet wanneer de lift weer in gebruik gaat. Wel kun je naar boven wandelen. Hou er rekening mee dat de restaurants ook gesloten kunnen zijn en neem genoeg eten en drinken mee voor deze heerlijke wandeling. Het is naar boven ongeveer 2/ 2,5 uur en naar beneden 1 uur.

Ook buiten het vakantieseizoen van de scholen om kun je hier heerlijk terecht. De lift is niet het hele jaar door open dus controleer dat van tevoren. Ook zonder lift kun je naar boven en beneden wandelen, neem dan wel voldoende drinken en eten mee want de restaurants zijn dan niet dagelijks geopend. Hou je van rust, lekker wandelen, prachtige uitzichten en de Oostenrijkse landschappen? Je bent het hele jaar door welkom in ons vakantiehuis. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »