!-- Plaats je scripts hier -->

Een eigen vakantiehuis, voor velen een droom. Voor ons is het de werkelijkheid geworden. Van een losse opmerking op de terugweg naar huis na een wintersport tot een eigen sleutel van een prachtige stek in Karinthië. Soms kan een opmerking relatief snel werkelijk worden.

Sinds onze studententijd gingen we op wintersport. Regelmatig zijn we naar Oostenrijk geweest. Met een groep vrienden in januari. En nog een keer met Ordina, het bedrijf waar Frank werkte. Het laatste weekend van het seizoen eind april naar Kaprun. Boven kon je nog skiën, beneden liep je in je korte broek met 20 graden. Koninginnedag compleet met oranjebitter maakte het weekend compleet. Ik denk er nog wel eens aan als we langs het opstappunt rijden.

Daar op die berg bij Kaprun kwam ook het punt dat ik halverwege de piste definitief niet meer durfde en mijn ski’s uitgeschopt heb. Op mijn skischoenen langs de piste naar beneden wandelen, echt ik kan het je niet aanraden. Wat was ik er klaar mee! De meest simpele blauwe helling bij Kaprun, hoe vaak ik dìe wel niet gedaan had en toch lukte het niet meer. Ik werd er moedeloos van. Nooit, nooit meer ging ik op de ski’s. Gelukkig wonen we in Nederland en daar heb je geen eens bergen dus ik hoef ook echt niet meer. Ik heb geen hoogtevrees, ik heb dieptevrees. Zodra ik de piste naar beneden kijk, ga ik op slot. Ik weet dan niet meer hoe ik mijn bochtjes het beste kan draaien, welk punt ik de draai in moet zetten en dat ik een vaartje moet houden om beter te draaien. En dan het commentaar van iedereen die wel goed kan skiën, zo moeilijk is dat toch niet, gewoon dit en gewoon dat….. Als het eenmaal tussen je oren zit, dat het niet lukt; dan lukt het ook niet meer.

Uitzicht boven

En toch hebben we nu een huis in Oostenrijk, vlak naast de skipiste. Het feit dat ik niet meer vrijwillig op de ski’s of het snowboard sta, heeft met hiermee te maken. Ik vind de wintersport omgeving geweldig! De blauwe lucht, de witte sneeuw, de rust, alleen het geluid van het gezellig lachende mensen. Het geluid van de skilift die zo tikt langs de paal (herken je dat geluid?! Heel specifiek!). De frisse lucht, er even helemaal tussenuit zijn. Maar ik hoef niet speciaal hiervoor op de ski’s te staan. Dus met het huis hebben we een prachtige oplossing, ik ben lekker thuis en de rest gaat lekker snowboarden. Iedereen blij.

Je moet een widget, rij of vooraf gebouwde lay-out toevoegen voordat je hier iets ziet. 🙂

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »