Geïsoleerd vakantiehuis, Seltschach 193

Isolatie en geen gas

Isolatie en geen gas, het kan niet missen dat het een hot item is in Nederland. Thuis in Rotterdam zijn we dan ook druk bezig met een flink pak isolatie, nieuwe ramen, vloerisolatie, betere radiotoren, veel minder douchen, uitzoeken of het extreem lange wasprogramma met de ecostand nu echt voordeliger is en zeer bewust omgaan met vormen van energie die we gebruiken.

Rotterdam vs Seltschach

In Rotterdam wonen we in een huis gebouwd in 1924. In Oostenrijk hebben we een huis dat gebouwd is in 2021. Gloednieuw dus en alles waar we hier mee bezig zijn, is daar al verwerkt. Superdikke isolatiemuren die met een stenen gebouwd zijn die lucht vasthouden, weinig glas en het glas dat er is, is dubbelglas. Vloerverwarming, rolluiken om de warmte buiten en in de winter binnen te houden, waterbesparende douchekop, verf die de natuur zo min mogelijk belast, hout dat lokaal geproduceerd en verwerkt is en niet van over de hele wereld komt, een toiletpot met een randloos spoelsysteem waardoor je veel minder water gebruikt. De tuin is groen met heel veel gras en zo min mogelijk asfalt -inclusief de voortuin die we als enige met gras hebben-, we hebben lokale fruitbomen gekocht en een houtwal aan het einde van de tuin. Oké als “zonde” hebben we wel een heel groot bad, een buitensauna op elektrische verwarming en een houtkachel voor de behaaglijke warmte. Maar over het algemeen is het huis duurzamer dan ons huis in Nederland. Wil je het nog duurzamer maken? De trein stopt op het perron van Arnoldstein en bij de gemeente kun je een elektrische auto huren. Zo kun je een heerlijke vakantie vieren zonder een mega voetprint achter te laten.

Meer weten?

Wil je meer weten over hoe we ons vakantiehuis in Oostenrijk hebben ingericht? Neem dan een kijkje op de website voor foto’s van de dikte van de muren (bij de bouw van het huis), de tuin en de levende planten die we binnen hebben. We hebben nog plek in de komende vakanties voor een gezin, familie of een vriendengroep. In totaal zeven slaapplaatsen maar in de winter adviseer ik zelf om met maximaal vier tot vijf personen het huis te huren.

We verwelkomen je graag in Seltschach 193, het duurzame vakantiehuis zonder gas en goed geïsoleerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »