!-- Plaats je scripts hier -->

In de winter is Karinthië leuk, in de zomer is het nog bruisender en leuker.

Zomers zijn er diverse grote evenementen in Karinthië en in onze directe omgeving Villach. Een van de grootste evenementen is de Kirchtag, van 31 juli tot en met 7 augustus.

450.000 Bezoekers

De traditieweek in de prachtig versierde oude binnenstad van Villach en het hoogtepunt, de Villacher Kirchtag (Dag van de kerk in Villach) op de eerste zaterdag in augustus, trekt jaarlijks ongeveer 400.000 bezoekers naar de Drau-stad en is daarmee het grootste traditiefestival van Oostenrijk.

611 muzikanten en 34 Attracties

Geen wens naar adrenaline en actie blijft onvervuld bij de Kirchtag van Villach! Meer dan 30 attracties bieden plezier voor jonge en oude Kirchtag-bezoekers. Of het nu gaat om een ontspannen ritje in het reuzenrad of een wilde rit op de Crazy Mouse. Verder zijn er optredens door meer dan 600 muzikanten, verspreid over de binnenstad.

Traditionele klederdrachtoptocht door de oude stad van Villach

De grote klederdrachtenoptocht door de stad Drau – dit is een van de vele hoogtepunten van de Villacher Kirchtag. De unieke sfeer van de klederdrachtgroepen uit verschillende provincies mag je niet missen.

Wat ook bijzonder is aan dit festival zijn de peperkoek hartjes die je overal vindt. Ook de aankleding van de stad is helemaal in hartjes. De straatlantaarns zijn versierd, de bloemen zijn overal. Het is echt heel leuk om mee te maken. Wij hebben er een stukje van meegekregen toen we in deze periode in Oostenrijk waren om het contract te tekenen. Niet wetende dat we toen midden in de Kirchtagen zaten. Ik dacht eerst dat het een kerkelijk festival was maar het is vooral een heel cultureel festival. Met muziek, attracties, bloemen, veel bier, lekker eten en als hoogtepunt dus de klederdrachtoptocht. Had ik al veel bier gezegd? Voel je niet bezwaard om eerst te gaan shoppen bij de Trachtenwelt in het Atrio, Villach om je daarna onder te dompelen in de Kirchtag inclusief Karinthische dracht.

Villach is een half uurtje rijden vanaf Seltschach. Ik denk dat het wel handig is om je auto ergens buiten de stad te parkeren en dan de pendeldienst te pakken naar het centrum. Daar ga je je auto echt niet meer kwijt kunnen. Villach zelf is een oude stad met gezellige straatjes, leuke doorkijkjes en gezellige terrassen rondom o.a. de kerken.

Als je in deze periode ons huis hebt geboekt, dan zou ik zeker naar Villach afreizen om je onder te dompelen in de Oostenrijkse gezelligheid van dit grote festival.

Wil je meer weten over deze bijzondere dagen? Lees dan hier meer over de Kirchtag.

Home


Please select a calendar to display.
wpsbc_calendar_output_month_selector_months_after

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »