!-- Plaats je scripts hier -->

Het is stil vanuit Oostenrijk

Het is stil vanuit Oostenrijk. Op ons laatste verzoek of we de oplevering in januari zelf mogen/ kunnen doen, hebben we geen reactie gekregen. Nu is het in Oostenrijk ook enorm gaan sneeuwen. Een snow dump in mooi Duits 😉 Het Oostenrijkse woord heb ik er nog niet voor gevonden. Ook Kötschach Mauthen, waar het bouwbedrijf gevestigd is, is bedolven onder een dik pak sneeuw. Niet de reden dat ze niet gereageerd hebben, waarschijnlijk. Ze zijn niet zo goed in mailen.

De eerste keer sneeuw in onze nieuwe huis

Vanuit ons bezien, op deze afstand is dat harstikke spannend. Ik kan het me nog herinneren. We hadden ons jaren ’30 huis gekocht en waren al maanden bezig met verbouwen. De woonkamer was gestukt, de muren waren mooi strak en we kregen sneeuw. Prachtig natuurlijk, sneeuw in onze eigen tuin. Totdat het moment kwam dat het ging dooien en we op onze net gestucte muur een prachtig patroon kregen van smeltwater. Er moest nog iets gedaan worden aan de dakgoot… We wonen er nog steeds en uiteindelijk is het allemaal goed gekomen. Nu zijn ze in Oostenrijk wel wat gewend. Daar ligt het dan een dagje plat en vervolgens start alles gewoon weer op. Wegen worden sneeuwvrij gemaakt en iedereen gaat gewoon weer verder (zover dat nu kan met de zwaardere lockdown). In de verordeningen en bouwvergunningen is de afwatering van smeltwater een zeer belangrijk onderdeel. Daar zijn ze, voor de vorst in de grond kwam, dan ook nog druk mee bezig geweest. Gelukkig maar.

14 december technische oplevering

Maar goed, spannend blijft het wel. Aanstaande maandag 14 december gaat het bedrijf dat de begeleiding doet, de technische oplevering uitvoeren. Dan gaat de stroom over van de bouwstroom naar consumentenstroom. En ik hoop dat het overzetten van de stroom helemaal goed gaat. Ik heb naar allerlei email-adressen onze bevestiging gemaild omdat de post er gewoonweg erg lang over doet. Ook daar kwam geen reactie op. Beetje frustrerend. Gelukkig hebben we de paar foto’s van het fotovolgsysteem. Waaronder deze met de sneeuw op het dak! Wij zijn het gele huis aan de linkerkant.

Na oplevering

Twee van de acht buren gaan dit weekend rijden naar Oostenrijk om bij de eerste oplevering te zijn. Ze hebben een officieel document bij zich, voorzien van een handtekening van de notaris dat het om een officiële overdracht gaat. Hier krijgen we het niet voor elkaar om effe snel heen en weer te rijden. Werkafspraken en een snotterig kind. En daar een heel erg leeg huis met helemaal niets er in. Als het helemaal ingericht is, dan maakt het niet zoveel meer uit. Dan reis je er naar toe en maakt het niet uit hoe laat je er aankomt. Dan staat er een bed klaar en neem je wat eten mee. We vragen aan de beheerder of hij de kachel al wat hoger wil zetten voordat we gaan reizen, dan is het lekker warm in huis. Na zo’n reis voorzie ik niet zoveel problemen en beren + ijs op de weg als nu.

1 x per kwartaal

Het is de bedoeling dat ik één keer per kwartaal naar Oostenrijk reis. Om alles na te lopen, om de boel goed schoon te maken, om de muur een likje verf te geven als dat nodig is, om zelf te genieten van het huis en om het netwerk daar op te bouwen. Een netwerk van leuke adresjes om naar toe te gaan, van leuke activiteiten in de omgeving, om de foto’s te maken.

Over bijwerken, de website is ook nog steeds in ontwikkeling. Ik heb een duidelijkere pagina gemaakt met prijzen en een pagina om een optie te plaatsen. Mis je nog iets op de website? Laat het me weten, dan pas ik het zo snel mogelijk aan.

Welkom

Wil je zelf zien hoe het huis geworden is? Je bent van harte welkom om er vakantie te komen vieren. Omdat we nog midden in de corona crisis zitten, kun je een optie plaatsen. Dan bekijken we in een later stadium hoe de status is van het reizen naar Oostenrijk. Zodra het weer op geel komt te staan, kun je weer reizen.

[contact-form-7 id=”66″ title=”Contact form 1″]

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »