!-- Plaats je scripts hier -->

En hoe gaat het nu met jullie vakantiehuisje?

“En hoe gaat het nu met het huisje in Oostenrijk” is een vraag die we regelmatig horen. Achter de schermen wordt er hard gewerkt door KWO. Door een klant die te laat betaalde, hebben ze nu een achterstand. Omdat de eerste sneeuw in Oostenrijk al is gevallen, is de kans klein dat ze nu nog voor de winter kunnen gaan beginnen aan de eerste huizen. Omdat een gemiddeld huis bouwen 250 werkdagen kost, zal het snel bouwen worden om de zomer van 2020 op te kunnen leveren. We stellen onze plannen een beetje bij.

Maar wij zitten ondertussen ook niet stil. De website is gebouwd en in de lucht. Omdat we nog niet weten wanneer de oplevering is, zijn de boekingen ook nog niet geopend. Verder ben ik bezig met het leuke werk namelijk het verzamelen van afbeeldingen om een moodboard te maken van hoe wij het graag willen. Dan kunnen we die later onder onze armen meenemen en presenteren bij de winkel. Dit is ons idee, wijs het maar aan wat jullie hebben! Ook het uitzoeken van keukens is echt bijzonder leuk. Er ploften behoorlijk wat keukenboeken op de mat, lekker neuzen.

Behalve de binnenkant van het huis, heeft de tuin ook aandacht nodig. We hebben een forse tuin (zeker als je die vergelijkt met onze stadstuin in Rotterdam). Er gaat sneeuw overheen en die blijft een paar maanden liggen. In de zomer willen we het 9 weken verhuurd hebben en dan moet het een mooie maar onderhoudsvrije tuin worden. Ik wil het liefst met laagjes werken; lavendel (want dat ruikt zo lekker), daarboven iets van hortensia (mooie bloemen die lang staan) en dan nog iets van een beukenhaag of zo? Bij het andere project zijn het open tuinen maar omdat wij onze teckel meenemen, is dat niet helemaal de bedoeling. Een laag hek moet voldoende bescherming bieden tegen het ontsnappen. Maar ook om ervoor te zorgen dat de herten niet alles aanknagen.

In november hadden we een borrel met drie eigenaren. Ze hebben de blokken in twee groepen verdeeld en wij maken kennis met de eigenaren van ‘ons’ blok. Tips en ideetjes worden uitgewisseld. Sommige eigenaren staan er ook relaxt in, anderen moeten hun planning omgooien. Omdat het huis voor de zomer nog niet klaar is, kunnen ze niet gaan inrichten in de door hun vrijgemaakte tijd. Ondertussen is de eerste foto binnen dat ze weer verder zijn gegaan met het eerste blok en de graafmachines in de sneeuw bezig zijn.

Ook ben ik bezig met;
– Verzekeringen voor het huis vergelijken.
– Het laten aansluiten van stroom, levertijd gemiddeld 12 weken.
– Het uitzoeken van de BTW en het aanvragen van een BTW nummer.
– Opsturen van de bouwaanvragen na grondige inspectie en goedkeuring. Altijd nog wat twijfel, zullen we niet toch een raam hier doen? Dan hebben we daar wat meer licht, nee we houden het zo!
– En dat soort noodzakelijke maar niet direct inspirerende activiteiten.

Kortom, achter de schermen gebeurt er voldoende. De bloemenwei is veranderd in een sneeuwberg en we vinden het nog steeds erg leuk.


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »