!-- Plaats je scripts hier -->

Hoe kun je dat leuke, gezellige, mooie en fijne vakantiehuis nu boeken?

Wellicht ben je ons tegen gekomen op social media, Instagram, Facebook, Pinterest of ken je ons persoonlijk. En je vindt ons huis leuk en denkt er over na om het huis te boeken voor een leuke vakantie in Karinthië, Oostenrijk. Hoe gaat dat dan in zijn werk?

Contact

Als eerste neem je contact op met mij, Mirjam. Ik controleer dan of het huis nog beschikbaar is in de weken die je hebt aangegeven. Dat bekijk ik op onze eigen website en de verhuursites waar het huis op aangemeld staat. Als dat allemaal nog vrij is, dan plaats ik een optie voor je. Een optie omdat het allemaal nog erg onrustig is wat betreft covid. Die optie bevestig ik aan jullie. Daarna zet ik bij alles dat de vakantieweek geblokkeerd is.

Zomervakantie, eindelijk

Stel je wilt meteen boeken want je blijft lekker in Europa voor je zomervakantie en je gokt erop dat het tegen die tijd wel los loopt. Op het moment dat je boekt, ga ik alles voor jullie definitief maken.

Ik blokkeer de datum definitief op onze website en bij de websites waar ik ons huis heb aangemeld. Dan krijg je van mij een contract en een eerste factuur. Het contract ontvangen we dan graag weer getekend retour binnen 14 dagen. De factuur is een aanbetaling en het bedrag hangt af van wanneer je geboekt hebt. Hoe korter van tevoren, hoe hoger het bedrag. Maar stel je boekt in de winter de zomervakantie. Na bevestiging is jullie boeking definitief. Na de definitieve boeking ontvang je een bevestiging per mail en de eerste factuur met 30% aanbetaling van de totale huurprijs. De betaling ontvangen we graag binnen 14 dagen op onze Oostenrijkse rekening.

Factuur

De tweede factuur ontvang je 55 dagen voorafgaand aan de door jullie geboekte datum. Deze factuur ontvangen wij graag binnen 14 dagen op onze (Oostenrijkse) rekening. Nadat jullie weer vertrokken zijn, ontvangen jullie een eindfactuur met daarop de afrekening van elektriciteit. Je huurt direct van ons, de particuliere eigenaar.

In de factuur zit de basishuurprijs van het huis voor het aantal nachten dat je huurt, de huur van het beddengoed en linnengoed, de verplichte eindschoonmaak en borg. Elektriciteit wordt verrekend naar eindgebruik. De beheerder neemt hiervoor de meterstanden op.

Toeristenbelasting

Verder betaal je bij dezelfde beheerder, Avdo, de toeristenbelasting van € 1,30 per persoon per nacht voor iedereen van 18 jaar en ouder. Deze toeristenbelasting betaal je contant. Hij heeft geen pinapparaat en je kunt in de buurt ook niet pinnen.

Particuliere verhuur

Wij zijn particuliere verhuurder. Hiermee bedoel ik dat we niet vallen onder allerlei reisgaranties en allerlei fondsen. We adviseren dan ook om een reisverzekering af te sluiten als je bij ons boekt. Het grote voordeel van rechtstreeks bij de eigenaar boeken is dat je natuurlijk het persoonlijke contact met ons hebt. Niet met een call center medewerker die het huis nog nooit gezien heeft of een grote, anonieme organisatie. Wij hebben hier ons spaargeld in zitten en onze volle aandacht en zorg. Ook wij hebben de volledige stress van het wel of niet mogen reizen. Je moest eens onze spanning voelen voordat we een reis wagen. Een paar keer hebben we op het punt gestaan van ja, nu gaan we er naar toe. Maar dan verscherpten de maatregelen weer en was de keuken er nog niet, de bedden er nog niet en was er alleen maar sneeuw en een dak boven je hoofd. Dat werd wel een enorme uitdaging. Daarna was de keuken er en de bedden en werden de maatregelen verscherpt. Nu hebben we de week van 19 februari tot en met 25 februari gepland; gaan de grenzen van Tirol en Duitsland dicht. Gelukkig zitten wij in Karinthië. Maar het blijft wel echt super, superspannend. Zouden we de grens overkomen? We gaan ons in ieder geval aan alle verder regels houden; negatieve test, online registratie, vijf dagen quarantaine, eventueel test in Oostenrijk na vijf dagen.

Je kunt ons van tevoren vragen stellen over de omgeving en het huis zelf. Nu weten we nog lang niet alles omdat we zelf ook nog heel veel gaan ontdekken. De grootste highlights kunnen we je al wel vertellen. Ik ben nog bezig met het uitzoeken of we de Kärnten Card ook vanuit het huis kunnen aanbieden. Misschien wordt dit nog een optie bij de boeking; dat wij hem al regelen en dat het een aparte prijs is. Wat dat betreft heb ik nog zo ontzettend veel ideetjes in mijn hoofd!

Samenvatting:

  1. Heb je een datum voor je vakantie; neem dan contact op via de mail.
  2. Wacht onze reactie af of de datum definitief beschikbaar is.
  3. Daarna ontvang je een optiebevestiging van de door jullie uitgekozen èn beschikbare datum.
  4. Als het allemaal mag en kan; dan bevestigen we je de vakantiedatum.
  5. Bij deze bevestiging ontvang je een contract en een eerste factuur. Jullie sluiten zelf een reisverzekering af.
  6. 55 dagen voor de vakantie start, ontvang je de tweede factuur.
  7. Lekker genieten en vakantievieren!
  8. Na afloop ontvang je de eindfactuur voor het elektriciteitsverbruik en als er geen schade is, ontvang je de borg weer retour. Misschien dat ik die samenvoeg en een lagere borg terugstort.
  9. We hopen je daarna nog een keer als gast te mogen begroeten! We zullen je na afloop referenties vragen over ons huis om op de website te zetten. Foto’s zijn altijd welkom.

Wil je meer weten? Optie plaatsen/ Reserveren

Contact: info@karinthievakantievilla.nl

 

[wpbs id=”1″ title=”yes” legend=”yes” language=”auto” form_id=”1″]

 

 

Translate »