!-- Plaats je scripts hier -->

Best spannend

Een huis kopen in het buitenland is best spannend. Wij hebben gekozen voor het zekere pad en een Nederlands ontwikkelbedrijf in de arm genomen. Zij hebben al het voorwerk geregeld zoals de vergunningen, het zoeken en opdracht geven aan de grote aannemer, het architectenbureau dat alle technische aspecten in de gaten houdt, de aanleg van de wegen en de riolering, het vinden van een geschikte bank en administratiekantoor en de voorfinanciering van het hele verhaal. En natuurlijk het vinden van de juiste plek!

Vergunningen

De vergunningen is ook zoiets om op te letten. Wij hebben een dubbele bestemming op het huis. Dat wil zeggen het huis is zowel geschikt voor verhuur als voor eigen bestemming. Dat zijn dingen waar je goed op moet letten als je bezig bent met een huis in, dit geval, Oostenrijk. We hebben ook de constructies gezien van de grote vakantieparken, dan koop je een huis of appartement echt als investering. Je mag er zelf gebruik van maken, maar dat gebruik is zeer beperkt en zeker niet in het hoogseizoen. Het is niet bedoeld als eigen woning maar puur als investering. Daar waren wij vrij snel op afgeknapt. Daarom is het handig om na te vragen hoe het zit met vergunningen. Soms zijn woningen namelijk alleen als woonhuis bestemd en is het toch echt de bedoeling dat je er werkelijk gaat wonen.

Zelf regelen

Wat hebben we wel allemaal zelf geregeld? Uiteraard de financiering, je moet een deel eigen geld meenemen en je kunt voor de rest een hypotheek krijgen. Verder hebben we zelf de verzekering geregeld. Het huis is goed verzekerd, het was een heel uitzoekwerk of we het nu als bedrijf of als particulier verzekeren. Wij hebben gekozen voor een bedrijfsverzekering maar die ligt weer een stuk hoger dan de particuliere verzekering maar dekt ook weer meer. Ook gaan we het eerste jaar een deel van de verhuur door de ontwikkelaar laten doen. Zij hebben naast het ontwikkelen ook een verhuurtak opgezet. Dan kan ik de website steeds verder ontwikkelen en kunnen we een gastenlijst opbouwen. Op die manier wordt het steeds meer een bedrijf dat goed moet kunnen renderen. We streven naar een verhuur van 20 tot 30 weken per jaar. Dat zou moeten lukken volgens de prognoses. Over een paar jaar weten we meer.

Meenemen

Wat je nog meer mee moet nemen bij het kopen of laten ontwikkelen van een eigen huis in het buitenland? Dat is een flinke zak met geld, geduld en het volle vertrouwen dat ze het maken zoals wij hebben bedacht. En in deze periode los kunnen laten dat je er niet elke week kunt zijn en het de eerste maanden zelfs helemaal niet hebt kunnen zien omdat de grenzen dicht waren. De belangrijkste eigenschappen voor het kopen van een huis; geduld, vertrouwen en los kunnen laten. En dat is voor mij best een uitdaging want het liefst zit ik er de hele dag bovenop met mijn neus! Vraag maar aan alle monteurs die hier langs komen voor de reparatie van de cvketel, meterkast, watermeter etc. etc. 😉

Te huur

Ben jij op zoek naar een leuk vakantiehuis in het mooie Karinthië? Mail ons om de beschikbaarheid na te vragen. De eerste boekingen zijn al binnen dus dat is heel erg fijn. Het huis is geschikt voor zeven personen maximaal, heeft een volledig eigen gebruik (je deelt het niet met anderen). Het is nieuw, ruim opgezet, heeft een woonkamer met keuken en buitenterrassen, twee slaapkamer met twee badkamers en een slaapzolder met drie slaapplaatsen. Geschikt voor gezinnen met meerdere kinderen, voor met z’n tweetjes of met een kleine vriendengroep. info@karinthievakantievilla.com

Organiserende partijen

KWO

Seiwald Bau

Build.Ing


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »