!-- Plaats je scripts hier -->

Wie bij de Oostenrijkse keuken alleen denkt aan Wienerschnitzel en Kaiserschmarn doet de keuken te kort. In Karinthië vind je ook invloeden van de buurlanden Italië en Slovenië. Behalve de eerder genoemde wienerschnitzel vind je ook veel slow food restaurants in deze regio. In het huis ligt een gids met alle slow food restaurants in de omgeving. 

Ons eigen favoriete restaurant is Wallner Wirt, een restaurant waar je vooral de lokale bevolking ontmoet. Naast de schnitzel, die ter plekke wordt plat geslagen in de keuken, vind je ook wild, vegetarisch en vis op het menu. Beroemd is het voorgerecht van bananen chili soep met garnalen. Veel van de producten die ze gebruiken komen van lokale ondernemers, behalve de garnalen want die hebben ze niet in Karinthië. Met ruim een kwart biologische landbouw loopt Oostenrijk voorop in de Europese Unie. Het land heeft een op de natuur gebaseerde keuken waarin lokale specialiteiten centraal staan. Producenten en chefs bewerken deze producten tot traditionele, maar ook moderne gerechten, aldus Laura de Grave in haar boek Natuurlijk Oostenrijk. 

Regelmatig probeer ik de Kärntische specialiteiten uit. Zo heb je de Kärntner Kasnudeln, een soort ravioli gevuld met aardappelen en Bröseltopfen die je overgiet met bruine boter. Je vindt ze ook in de supermarkt bij het koelvak en ze zijn er in verschillende smaken. Per restaurant hebben ze er een eigen draai aan gegeven! Vooral die op de top van de Dobratsch is heerlijk, vooral na een pittige wandeling. 

Ben je op zoek naar een sterrenrestaurant? In Oostenrijk vind je ze vooral in Salzburg en Wenen. Maar dichter in de buurt is een tweesterrenrestaurant. In Kranjska Gora Slovenië vind je Milka, een tweesterren restaurant in het hogere segment. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »