!-- Plaats je scripts hier -->

Ben je sportief? Dan kun je in Karinthië alle kanten op! Van kletteren tot wandelen. Van raften tot boom klimmen. Van zwemmen tot duiken. 

Via de lokale duikscholen kun je op tientallen plekken duiken. Omdat de temperaturen in dit zuidelijke deel van Oostenrijk hoger zijn, is ook het water warmer. Maar wat vooral bijzonder is, het is heel heldere water. Met meer dan 200 meren, waarvan vele met drinkwaterkwaliteit, is Karinthië inderdaad een verbazingwekkend duikparadijs voor duikers. Gelegen in de zuidoostelijke hoek van Oostenrijk, is dit “de Riviera van Oostenrijk” en biedt een heerlijk warme duikervaring in de zomer met helder water, prachtige stranden, omringd door de bergen. Het zuivere en behaaglijk warme temperatuurwater kenmerkt Karinthië en zelfs in de winter kiezen duikers ervoor om te gaan ijsduiken. Natuurlijk, als u warmere wateren wilt, moet u zich richten op de lente en de zomer, met de beste duiken tussen mei en september. U kunt kiezen uit een hele reeks meren, waaronder de Ossiacher See en de Weissensee, terwijl de Warthersee samen met de Klopeiner See tot de warmste van de Alpen behoort, terwijl de Faaker See het meest zuidelijke meer van Oostenrijk is. Met een spectaculair landschap, bergbeekjes en kristalheldere meren tegen prachtige bergtoppen is deze Riviera een werkelijk prachtige duikbestemming, aldus de website van https://www.divessi.com/nl/mydiveguide/destination/kärnten-9750667

De top vijf van mooiste meren om te gaan duiken zijn:

  • Klopeiner See
  • Weissensee
  • Millstatter See
  • Worther See
  • Freibach reservoir
  • Faakersee 

We zwemmen vaak in de Faakersee, die ligt op 20 minuten rijden van het huis. Met een snorkelbril kun je al de scholen vissen zien die langs de randen van het meer zwemmen. Heb je nog nooit gedoken? Zoek dan eerst een duikschool op om les te krijgen voordat je het water in plonst. Bij de Weissensee en bij Dellach vind je een duikschool. Bij de Wörtersee kun je een bootduik maken. 

Alvast een voorproefje? https://www.youtube.com/watch?v=s2qwbNlqp3Q&t=1s

Na deze prachtige ervaring kun je weer terug in het huis je spullen buiten uithangen op het ruime balkon of in de tuin op het rek. Een warme douche of een heerlijk bad staan tot je beschikking en ben je vroeger in het voorjaar gaan duiken of wat later in de herfst, dan kun je weer bijkomen en je spieren soepel houden in de sauna naast het huis. Het huis is geschikt voor gezelschappen van één tot maximaal zeven personen en het is het hele jaar door te huur. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »