!-- Plaats je scripts hier -->

Via Ferrata in Karinthië. In Oostenrijk vind je meer dan 900 routes die uitgezet zijn. In de buurt van het huis vind je meerdere routes om te klimmen. Op een ongeveer half uur rijden van Karinthië Vakantie Villa vind je de Via Ferrata/Klettersteig in de Karawanken. Het is een moeilijk parcours, categorie B/C dus voor de ervaren klimmers. Een mooie route voor gasten die houden van klimmen of klettersteigen. Het zijn moeilijke tot zeer moeilijke routes. Hou je wel van klimmen maar heb je geen ervaring? Aan de diverse meren vind je klimbossen die hoog in de bomen zijn opgebouwd. Ook hier vind je mooie uitdagingen die je prima kunt klimmen zonder ervaring. De Via Ferrata’s kun je alleen klimmen met ervaring en een goede uitrusting of met een gids waarbij je start bij een eenvoudige route. 

Via Ferrata Karawanken

Vanaf Gasthof Baumgartner gaat het via de Druidenweg omhoog richting de Mittagskogel. Op ca. 1.200 meter splitst het pad zich en volgt men het pad naar links dat leidt naar het begin van de klettersteig. De route gaat langs de waterval omhoog en is voorzien van de nodige pinnen in de wand en is prima gezekerd. Tijdens de route zijn er 3 touwbruggen over de waterval. De klettersteig eindigt bij de 1e dam. Hierna loopt men eerst links van het water verder omhoog en steekt vervolgens het water over. Hierna gaat het door het bos eerst omhoog, vervolgens daalt men weer af naar het uitgangspunt. Je klimt op de Mallestiger Mittagskogel van 1801 meter. Je stijgt ongeveer 350 meter en dat is ook het aantal meters dat je daalt. De klettersteig is 130 meter. 

Hou je van klimmen en ben je op zoek naar een mooi gebied? Denk dan zeker eens aan Karinthië in Oostenrijk! Ook buiten het schoolseizoen kun je heerlijk klimmen en vakantie vieren in Karinthië. Het huis is geschikt voor maximaal zeven personen, beschikt over een fijn ligbad, een sauna om de spieren weer te ontspannen en een goede douche. Ideaal om met een kleine vriendengroep te gaan kletteren. 

Wil je meer informatie over de Via Ferrata? Ik heb de bovenstaande informatie gevonden op deze website: https://www.viaferrata.nl/kaart-oostenrijk.html


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »