Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

Lijstjes, lijstjes en nog eens lijstjes

Afgelopen week was een week van lijstjes maken, nadenken, voorstellen hoe het eruit komt te zien en dan de leveranciers erbij zoeken. Van Ikea tot Lutz, van Möbelix tot het Bauhaus. Het is continue bedenken van wat is mooi, wat is functioneel en wat is huurder-proof. En dat alles online op afstand. Het maakt het wel pittig. Een nieuw huis laten bouwen is al een uitdaging. Een nieuw huis laten bouwen op afstand is een grotere uitdaging. Maar een nieuw huis laten bouwen op afstand in een ander land tijdens Corona is een regelrechte uitdaging.

We gaan op reis en nemen mee..

Op het moment dat ik alles wilde gaan bestellen, lag ik plat met een migraine aanval. De spanning loopt best wel op en dat uitte zich direct. We willen heel graag naar Oostenrijk toe om het huis te zien, om op basis van onze eigen bevindingen het huis in te richten. Nu is het inrichten op basis van tekeningen waar niet alle afmetingen op staan, op basis van foto’s en op basis van ons eigen gezonde verstand. We waren vorige week nog vol goede moed om te gaan en waren het echt overal al aan het inplannen. Het kwam mooi uit dat de kinderen nog langer thuis moeten werken. Dan kunnen we zonder bezwaar weg. In Oostenrijk hebben we de wifi zo geregeld dus dan kunnen ze fijn aan school werken in Seltschach. Frank kan dan ook online werken want het maakt niet uit waar hij werkt. Ik kan dan alles lekker schoonmaken en opbouwen, de muur verven en het huis helemaal klaar maken. We zagen het al helemaal voor ons.

Welke papieren hebben we allemaal nodig om makkelijk de grens over te komen? De brief van de notaris, het koopcontract, de overeenkomst met de bouwer, de afspraakbevestiging voor de oplevering, alle klusspullen, de inkopen die we hier al hebben gedaan zoals het servies. De winterbanden moeten dan onder de auto, de slaapzakken mee voor de zekerheid. Een basisbestek bestellen want bestek is iets dat ik graag in handen vastheb voordat ik het bestel. Wanneer moeten we laten testen, heeft iedereen al een DigiD, wanneer moet de brief dan binnen zijn zodat de jongste ook getest kan worden. Moeten we dan een commerciële test of een test uit de teststraat. De laptop moet mee. De levering van de bedden moet er zijn voordat wij er zijn want anders wordt het wel erg kamperen, zonder bedden en zonder keuken. Doet de verwarming het goed? En zo gingen de lijstjes in mijn hoofd maar door en door en door. Net zolang totdat de migraine stop zei.

We gaan niet naar Karinthië

Vandaag is het inmiddels 22 januari. We gaan niet. Van de week belde onze buurvrouw uit Oostenrijk. De maatregelen zijn zo aangescherpt dat het een uitdaging wordt om naar Oostenrijk af te reizen en daar ook werkelijk iets te kunnen doen. Je moet je online registeren, daarna 5 dagen in quarantaine, je weer laten testen en vervolgens kun je pas weer naar buiten. Alles is daar gesloten qua niet-noodzakelijke winkels en bouwmarkten. Er is een avondklok (daar wel) en er wordt ook echt gecontroleerd. Op de parkeerplaats, bij de liften. Het gerucht ging dat er geen skipassen meer worden verkocht dus je kunt ook niet naar boven. Hoe graag we ook naar Oostenrijk willen om het huis helemaal klaar te maken voor alle leuke gasten; het zit er gewoon even niet in. Stel we doen het wel, dan zit je daar en kun je alleen maar kijken naar de sneeuw en niet gaan skiën of snowboarden. Je mag alleen maar in je huis zitten. In Rotterdam zitten we ook gewoon thuis en zijn alleen maar buiten om de teckel uit te laten. Of één keer per week boodschappen te doen. Maar in Oostenrijk is dat toch anders. Daar hebben we niet een goede voorraad en een schuur met van alles. Want dan is het hopen dat je niet een essentieel onderdeel bent vergeten om te gaan klussen.

Vakantiehuis in Oostenrijk

Dus we hebben onze hoop en verlangen om naar het eigen huis in Oostenrijk af te reizen, opzij gezet. Even een paar keer diep gezucht. En we gaan vrolijk verder om online de spullen te bestellen. De buren zijn nog even in Oostenrijk en kunnen alles aannemen. Zo ontzettend superfijn. De wasmachine werd vanmorgen bijvoorbeeld om 7.00 uur geleverd. En het koffiezetapparaat hebben ze bij het postkantoor opgehaald. Dus superveel lof voor Sigrid de Boer en Barry Eggink.

De migraine is inmiddels gezakt. Blijkbaar maakte ik me toch wel heel erg druk over de reis. De douane controles, de reis door Duitsland zonder overnachting, stel je voor dat het superdruk is op de weg en dat het de hele weg regent en sneeuwt. Dan is het toch wel een lange rit. Kijk als je op vakantie gaat en niet al deze beperkingen hebt, dan is het goed aan te reizen. Dan overnacht je gewoon in zo’n leuk hotelletje in Duitsland, eet daar alvast de eerste schnitzel en stapt de dag erna weer in de auto voor het laatste stuk dwars door het prachtige Oostenrijk heen. Nu zouden we in één dag moeten rijden, op tijd in het huis zijn (dat nu nog leeg is op een koffiezetapparaat en de wasmachine na 😉 en fris en fruitig de volgende dag de oplevering hebben.

Bestel-oerwoud

Tijdens de voorbereiding kwam ik ook in het oerwoud dat Ikea heet. Ikea heeft zijn/haar systeem goed dichtgetimmerd. Je kunt vanuit het buitenland wel bestellen. Maar bij de betaling is het dan goed opletten. Nadat eerst de aanhef niet klopte, vervolgens de levering er elke keer uitklapte en daarna Klarna niet werkte. Na overleg met de aardige meneer van onze bank bleek dat het banksysteem niet overeenkwam. Klarna is een soort Ideal. Uiteindelijk bood de creditcard van Frank uitkomst. Vervolgens kwam de melding dat de bedden niet geleverd kunnen worden. Daar was de hele bestelling op gebaseerd! De rest is makkelijk als het er is, maar niet noodzakelijk. De bedden, zeven stuks, die moesten echt geleverd worden.. Oké, de “paniek” sloeg toe. Ik was al drie dagen bezig en dan nog, dan nog lukt het niet. Via try & error bleek dat als ik dan de eerste vier bedden bestel, dat het dan wel lukte. Vandaag ga ik proberen of er nog drie besteld kunnen worden + dekbedden + kussens + onderlakens + dekbedovertrekken + sprei. Je raadt het al, de lijstjes in mijn hoofd gingen maar door en door en door.

En toen na drie dagen eindeloos puzzelen, toen kon ein-de-lijk de bestelling eruit. Ook hier zat de druk van dat het op tijd geleverd moet worden voordat de buren weer naar Nederland afreizen.

Onderdeel van een lamp
De voorbereidingen voor een zelfontworpen lamp. De volgende blog het verhaal over de lamp!

Seltschach wordt mooi

Maar goed, genoeg gemopperd. Ik ben druk bezig met het nadenken over de inrichting. De bank is al besteld, de eettafel en de eetbank + stoelen. Dat hebben we allemaal al gedaan toen we van de zomer en voorjaar in Karinthië waren. De keuken is al helemaal geregeld. De toon is hiermee al gezet. Ik heb ook de Oostenrijkse variant gekregen van marktplaats. Daar zag ik al hele mooie oude kastjes op staan die nog van grootouders zijn geweest. We willen graag iets van de omgeving in het huis brengen. Een kastje met een verhaal. Op die manier kunnen we de streek ook in het huis brengen. We nemen dan ook maar minimaal spullen mee vanuit Nederland. Tot nu toe alleen het servies, wat glazen, waxinelichtjes en dat soort dingen. In een auto mee te nemen. Regelmatig pak ik het advies erbij van Debby van Wezelenburg, zij heeft een eigen bedrijf en adviseert particulieren en ondernemers over het Feng Shui inrichten van hun werkplek of huis. Elke keer even kijken wat ze adviseert en of ik het toe kan passen. De muur hangt vol met moodboard en allerlei plaatjes van lampen, de foto van de bank en groene snoeren.

Moodboard voorbereiding huis
De lijstjes op de muur

We komen er wel, de gasten komen er wel. We gaan ons plezier in het huis in Oostenrijk niet laten verknallen door een virus en een pandemie. Over een paar jaar zeggen we; “weet je nog, die starttijd. Wat was dat anders dan van tevoren bedacht”. En dan trekken we onze skischoenen aan, trekken onze winterjas dicht en wandelen we naar de skilift om heerlijk te genieten van het dikke pak sneeuw op de mooie bergen bij het Dreiländereck. 

Ook jij bent strakjes van harte welkom in ons vakantiehuis. Kun je het eindresultaat zelf zien van al het bloed, zweet en paracetamol. Bij het tabblad algemeen, reserveren zie je prijzen en kun je een optie aanvragen voor een reservering. Hier kun je ook zien welke data er al bezet zijn. 

Uitzicht op de piste van het 3Ländereck

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »