Karinthië staat bekend om de slow food keuken. Behalve de wereldberoemde schnitzels vind je hier ook allerlei lokale specialiteiten. Vaak wordt er in de restaurants gebruik gemaakt van de lokale leveranciers voor de gerechten op het menu. Van alle provincies in Oostenrijk is Karinthië dè slow food provincie met een bewuste eetcultuur en duurzame voedselproductie. Ook in de lokale supermarkten vind je een heel schap met allerlei producten direct uit de omgeving. Eén van de specialiteiten is het Gailtaler spek. Bij het Atrio vind je een vaste marktkraam waar dit spek o.a. verkocht wordt. Snij het in dunne plakjes met een goed glas koud bier, zittend op het zonneterras met uitzicht op de Dobratsch na een mooie wandeling, beter wordt het niet!
Specialiteit uit Karinthië
Een andere specialiteit zijn de Kasnudeln, een pastadeeg met (vegetarische) vulling overgoten met gebruinde boter en bieslook. Je vindt ze op de menukaarten van de restaurants maar ook in het koelvak van de supermarkten. Ik heb ze voor het eerst gegeten na een prachtige wandeling op de Dobratsch waarbij ik knalrood als een tomaat eindelijk de top bereikte. Daar in het koele deel van het restaurant at ik mijn eerste Kärnter Nudeln en dat smaakte zo goed!
Restaurants in de buurt
- Wallner Wirt in het dorp Arnoldstein
- De hut boven op de berg bij het Dreiländereck
- Het restaurant boven op de Dobratsch (alleen toegankelijk als de Dobratsch open is)
- Diverse restaurants en Konditoreien in Villach centrum
In het huis staat een rood boekje met alle slow food restaurants in de omgeving. Het boekje is eerder verschenen dus controleer van tevoren of het restaurant nog steeds bestaat.
0 reacties