!-- Plaats je scripts hier -->

Top 5 activiteiten Karinthië

Seltschach, een klein dorp halverwege de berg van het Dreiländereck. Ik heb een lijstje gemaakt met vijf activiteiten rondom het huis aan Seltschach 193 of op 20 minuten rijden van Karinthië Vakantie Villa. Voor een actieve dag, een sportieve dag of een activiteit die je alleen in Karinthië hebt. Alles te doen met (oudere) kinderen tijdens de zomer- of wintervakantie.

1) Dreiländereck
2) Waterval van Arnoldstein
3) Zwemmen in de Pöckau
4) Golfen in Finkenstein
5) Touren (winterperiode)

Dreiländereck

Het Dreiländereck, daar kijk je op uit vanuit de tuin en vanaf het balkon. De lange lift zie je als een streepje door het bos totdat het over de richel van de berg verdwijnt. Zit je zelf in de lift, dan heb je het prachtigste uitzicht over de Dobratsch en natuurlijk het gebergte van het drielandenpunt zelf. Eenmaal boven kijk je uit over drie landen, Oostenrijk, Italië en Slovenië. Wat ik fascinerend vind in het gebied zijn de oude grenspalen die je nog overal vindt. Nog niet eens zo lang geleden, in 1991, is Slovenië een soevereine staat geworden. Daarvoor waren de grenzen zwaar bewaakt en liepen er militairen op datzelfde groene weitje waar je nu zo heerlijk kunt wandelen. Dat is echt wel bizar om te bedenken. Behalve een klein museum kun je niet zo heel makkelijk informatie vinden over wat er hier allemaal gebeurd is. De grens tussen Oostenrijk en Slovenië is zichtbaar door de oude grenspalen maar ook door het verschil in bos en weide. Eenmaal door het hekje kun je wandelen in de prachtige bossen van het buurland. Er staan borden met tekst en uitleg in het Sloveens maar gelukkig ook in het Engels. De grens met Italië is een stuk minder zichtbaar, eigenlijk gewoon niet. Daar kun je, als je op gps loopt, zien wanneer je de grens oversteekt.

Drielandenpunt met Oostenrijk, Italie en Slovenië

Er staan twee monumenten bij het Dreiländereck zelf, blijkbaar is er nog gewisseld van stukjes grondstuk wat bij welke staat hoort. Rondom heb je werkelijk een prachtig uitzicht naar alle verschillende gebergtes. Het Dreiländereck is, na de stoeltjeslift, te bereiken via een heel brede weide en een lekker klimmetje. Je bereikt het Dreiländereck met de lift, 1 x per dag gratis met de Kärnten Card. Maar het is ook goed te doen om heen en terug te lopen, dan ben je ongeveer 2 uur bezig met de heenreis en 1,5 uur met de terugreis. En dit alles is op 10 minuten lopen van ons huis.

Waterval van Arnoldstein

Laatst zocht ik iets op de kaart en daar zag ik deze attractie officieel staan. Op 10 of 30 minuten wandelen van ons huis, de waterval van Arnoldstein. Via de route die de kinderen ontdekt hebben, steil naar beneden aan het einde van het pad naast de huizen. Of via de officiële oude route met een heerlijk bos wandelpad naar beneden. De waterval is heerlijk om in te spelen als het warm weer is of als je zin hebt in een lekker wandelingetje. Frank en Nienke hebben er bijna onder gestaan, het was dat het nog net niet warm genoeg was… Een leuke activiteit voor als je een uurtje wil wandelen en de directe omgeving van het huis wil zien. De oude weg is de oude route van Seltschach naar Arnoldstein. Behalve de waterval vind je er ook nog oude verlaten huizen en een kapel als je vervolgens via Arnoldstein terug wandelt. Ook loop je dan langs het plaatselijke museum. Een leuke route voor een middag in de buurt op stap.

 

Zwemmen in de Pöckau

Op 20 minuten rijden is er een heel bijzondere plek. Hele grote witte keien en rotsblokken vormen een ijskoud zwemmeer in de Pöckau. En dat is bijzonder want er zijn heel veel meren die meer dan 25 graden zijn en heerlijk zwemwater hebben. Maar dit water lijkt rechtstreeks uit een gletsjer, ik heb het nog niet precies ontdekt. Een zandstrandje zit erbij en een ieniemienie parkeerplaats. Karinthië kent heel veel meren, met privé strandjes, met publieke stranden of helemaal afgeschermde stranden die horen bij appartementen of een hotel. Dit is zo’n water dat helemaal in de bossen ligt en waar je alleen maar lokale bevolking vindt. Als er al andere zwemmers zijn. Superleuk dus. De kinderen vonden het erg leuk om te klimmen op al die mooie rotsen en door het echte zandstrand is het ook voor kleinere kinderen een leuke gezinsactiviteit. Als je bij ons boekt, dan verklap ik het adres 😉

Golfen in Finkenstein

Op sportief vlak kun je in Karinthië erg goed terecht. Hou je ervan om een golfballetje te slaan, dan is er een groot golfterrein in Finkenstein. Dit is op ongeveer 20 minuten rijden van het huis. Het golfterrein bevindt zich naast een heus slot. Je kunt hier ook cursussen volgen of als gast alle holes slaan. De baan is voorzien van een golfshop dus als je nog een leuke polo wil met logo voorzien van Schloss Finkenstein, dan kun je daar terecht.

Touren

Een grote hobby van de Karinthiërs is Touren. Op een avond dachten wij, leuk we gaan van de verlichte baan af naar beneden skiën, leuke ervaring voor de kinderen. Not! Dat viel tegen, de baan was soort van donker, de lift hartstikke dicht maar er waren wel allerlei mensen met hele aparte ski’s die fanatiek naar de baan aan het wandelen waren op hun ski’s. Dat kenden we niet vanuit de populaire skigebieden in Tirol. Touren is op speciale ski’s naar boven wandelen, daar een schnaps halen en vervolgens naar beneden skiën en voor de mensen met een berenconditie; dan doe je dit meerdere keren. Op zulke avonden staat de parkeerplaats echt afgeladen vol en zijn er tientallen mensen aan het touren op de berg. Bij sneeuw is het elke donderdagavond mogelijk en de restaurants boven zijn dan open tot 22.00 uur. Je kunt gratis de berg op. Neem wel een stevige zaklamp mee want de rode piste is niet verlicht.

Voor meer informatie:
http://www.3laendereck.at
http://www.3laendereck.at/tourengeher
https://www.golf-finkenstein.at
https://www.julische-alpen.info/karawanken/arnoldstein-wasserfall-23-01-2017/

Kom je ook vakantievieren in Zuid Karinthië ? Je bent van harte welkom, de zomervakantie is nog vrij dus als je nu boekt, ben je zeker van een week, twee weken of drie weken zomervakantie op een heerlijke plek!

Of schrijf je in voor de nieuwsbrief, dan houd ik je onregelmatig op de hoogte van allerlei nieuwtjes en leuke plekken om te bezoeken in het mooie Karinthië. 


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »