!-- Plaats je scripts hier -->

Terugblik naar de meivakantie 2023

Als we op vakantie zijn, dan vinden we het altijd leuk om een fijn restaurant te vinden. Zo waren we vorig jaar mei in Berlijn. Daar heb je een enorme keuze uit restaurants waardoor we door de bomen het bos niet meer zagen. Uiteindelijk belandden we in een Beiers restaurant (Paulaner Wirtshaus aan de Potsdamer Platz in Berlijn). Geen luxe gerechten maar Bratwurst, Schnitzels en grote stukken vlees. Inclusief vegetarische gerechten die heerlijk waren. De volgende dag waren we weer in hetzelfde stuk van Berlijn en wederom schoven we aan, aan de lange tafels bij de Potsdamer Platz.

Gisteren hadden Frank en ik een spontane avond dat we samen waren, Nienke was aan het oppassen en Jochem was aan het logeren. Wat heb ik zitten scrollen voordat ik een restaurant bij ons in de buurt vond. Dicht op zaterdag (hoe dan?) bijna dicht omdat ze gaan verbouwen, te ver weg, te ingewikkelde gerechten, te duur, te chique voor een simpel hapje eten. Uiteindelijk zijn we in een bar-restaurant beland bij ons om de hoek. We fietsen er al jaren langs maar zijn er nooit gaan eten. Blijkt het een restaurant te zijn met fijne gerechten, zeer vriendelijke bediening en prima prijzen. En op loopafstand van ons huis, prima keuze voor wat we zochten.

Wallner Wirt

In Arnoldstein weten we precies wat we willen. Daar zit Wallner Wirt. Een familierestaurant met verschillende delen. Een deel waar de bar zit en je kunt eten. Het restaurantdeel en de feestzaal. De laatste is onze favoriete plek. Omdat we vaak met een grotere groep uit eten gaan, is die zaal een heerlijke plek. Onlangs is de zaal gerestaureerd. In plaats van de rood-wit geblokte kleedjes en stoelen is het omgebouwd naar een zaal van deze tijd. In de zomer hebben ze ook een groot terras in de schaduw.

De nieuwe look van Wallner Wirt!

Ook met z’n tweetjes kun je prima eten bij Wallner Wirt. Op de kaart staan de Schnitzels, inclusief de Hochzeitschnitzel die voor de echt grote eters is. De cordon blue met zalige kaas. En wat ook aan te bevelen is, zijn de Kärntische Knudel, vegetarisch. Een specialiteit uit de omgeving. En de chili soep met banaan. Zelf neem ik nooit een voorgerecht omdat ik weet wat voor heerlijke desserts ze hebben. Waar mooi is, de inkoop doen ze lokaal. En wat ook mooi meegenomen is, uit eten gaan in Arnoldstein is een stuk goedkoper dan in Rotterdam.

Tip, de truffelfrietjes zijn echt superlekker als je van deze specifieke smaak houdt!

https://www.wallnerwirt.at/_files/ugd/b0ed09_e00b74e636684ec580adc363a2b58933.pdf

Wallner Wirt is vijf minuten rijden met de auto en je kunt er ook wandelend naar toe. Het is 15 minuten naar beneden wandelen en zeker 30 minuten omhoog wandelen na een heerlijke avond tafelen.

Kärnter Kasnudeln
Zoete afsluiting
Burger bij Wallner Wirt

0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »