Vakantievoornemens

Vakantievoornemens

Wij zijn altijd van de super last-minute vakantieplanning. En dan bedoel ik echt last minute. Als we beslissen dat we op vakantie gaan, dan kijken we eerst waar het lekker weer is. Dan gaan we daar een streek bij zoeken en dan ga ik als een malle op zoek naar een camping die beschikbaar is. Lukte altijd en de volgende dag of diezelfde avond pakten we de hele boel in, tent en toebehoren en gingen de volgende dag op vakantie. Naar Nederland, België of verder weg. Dit jaar gaat het anders. Dit jaar ligt onze vakantie al helemaal vast, voor het eerst. Dat is wel wennen maar ook ontzettend leuk want wij gaan twee weken naar ons eigen vakantiehuis in Oostenrijk. En wat nog leuker is, vrienden van ons hebben in dezelfde week een huis geboekt bij één van de buren en zo kunnen we samen vakantie vieren. We zijn er daarom heerlijk twee weken, nemen een Kärnten Card en gaan lekker er op uit. Want wat is er zoal te doen in de zomer in Oostenrijk?

Je kunt er natuurlijk heerlijk wandelen, op 5 minuten lopen van het huis heb je de lift naar het drielandenpunt met Italië en Slovenië. Verder kun je gaan zwemmen, zeilen, suppen of snorkelen in een van de vele meren in de directe omgeving. Ook kun je een mountaine bike huren en een stuk gaan fietsen. We willen in de loop van de tijd zelf mountaine bikes aanschaffen maar dit jaar nog even niet. Verder kun je gaan boogschieten, super leuk. En voor de sportievelingen die van de hoogte houden zijn er veel parapente plekken. Die twee weken zijn zo gevuld. Zelf zijn we dan waarschijnlijk ook nog een beetje in en om het huis bezig met de allerlaatste puntjes op de i. De tuin is nog ‘even’ een project. En je eigen huis is natuurlijk nooit klaar. Ik verheug me nu al om op het balkon in de lekkere ligstoelen te liggen of een beetje te wroeten in de tuin. En vooral op het genieten van het prachtige Karinthië met haar mooie bergen, brede dalen en vele meren.

Hoe regel jij je zomervakantie altijd? Ben je ook zo’n last minute boeker of heb jij voor de kerst al je zomervakantie geregeld? En waar gaat je voorkeur naar uit, een camping of een vakantiehuis?

 het ultieme vakantiegevoel, een beetje spelen bij de waterval. Ook leuk voor grote kinderen 😉

Dit is het royale balkon aan de tuinzijde van het huis. Heerlijk om te relaxen. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »