!-- Plaats je scripts hier -->

Het was een week waarin alles voorbij kwam. Stress, opluchting, blijheid.

Maatregelen regering Oostenrijk

De stress, de regering van Oostenrijk heeft nieuwe maatregelen aangekondigd. Maatregelen waarin het beleid is dat bezoek van toeristen zwaar wordt ontmoedigd. Ik snap het wel. Ergens in maart dit jaar was een bar in Ischl natuurlijk een super spreader event en waren een hele hoop corona gevallen te herleiden naar 1 barmedewerker. Ik hoop dat de beste man het zelf allemaal overleefd heeft en natuurlijk ook de nodige begeleiding heeft gehad. Je zal maar degene zijn waardoor mensen ziek zijn geworden, dat draag je je leven lang mee.

Oplevering van het huis

Maar voor ons zijn de maatregelen wel heel vervelend. De oplevering zou plaats vinden op dinsdag 15 december. Dat komt door de reistijd, een dag heen en een dag terug, en alle andere afspraken in onze eigen agenda’s niet echt lekker uit. Ik was daarom al een tijdje bezig om een nieuwe afspraak in te plannen namelijk op maandag 21 december. De kinderen sluiten dit schooljaar af op de 17e met een kerstontbijt. Dan zouden we de 20e kunnen rijden, de 21e de oplevering en dan rijden we de 23e weer terug. Precies op tijd om bij te komen en daarna kerstavond en kerstmis te vieren. Zou moeten kunnen.

Bouwvakantie

Uiteindelijk kreeg ik een mailtje van de bouwonderneming dat ze dicht zijn vanaf 18 december, bouwvakantie. Of we dan die vrijdag zouden kunnen. Dat zou onze plannen weer erg in de war schoppen want de kinderen verheugen zich al weken op het kerstdiner. Het was al een domper dat ze geen kerstdiner krijgen maar een kerstontbijt. Dat werkt toch anders dan ’s avonds in je mooie jurk met beetje make-up op naar school komen. Sommige dingen moet je gewoon niet aankomen. Voor onze oudste is dit het laatste jaar kerstmis op de basisschool en voor hen is dat altijd iets heel speciaals. En zeker na zo’n gebroken jaar met veel thuiswerken, dan gun je ze gewoon zo’n dag op school met alle kinderen en plezier.

Bezichtiging, wanneer dan?

Dus de afspraak van de 21e kon niet doorgaan. Wij hadden al bedacht dat het dan maar in januari zou moeten. Maar zou dat zonder consequenties bij de bouwonderneming ook kunnen?

’s Morgens als ik dan vroeg wakker ben, dan lig ik daar over te piekeren. Hoe krijgen we die bezichtiging nu geregeld. We willen er echt persé bij zijn. We hebben al zoooo ontzettend veel gemist van de bouw. Alle mooie momenten, het sluiten van het dak, de ramen die erin gezet worden, de tegels die gelegd worden, de badkamer. Het stucen waarin ineens een rode kamer grijs wordt en daarna het verven waarin de kamer ineens fris wit wordt. Eigenlijk ben je dan steeds bezig om lijstjes in je hoofd te maken.

Lijstjes als:

  • in Duitsland mag je niet overnachten, dan moeten we vroeg vertrekken en dan moeten de kinderen al een dag eerder gaan logeren. Bij wie kan dat dan?
  • Aan de Oostenrijkse grens verwacht ik veel controles, hoe kunnen we dat oplossen? Niet de controles maar wel dat we de grens over mogen. Kan het bouwbedrijf ons een uitnodiging sturen voor de oplevering met alle nodige stempels? Net zoals in China waar je alleen op uitnodiging zakelijk naar toe mag.
  • hoe nemen we de eerste spullen mee? Als de kinderen niet mee gaan, dan kan de achterbank plat en dan kunnen we daar van alles in zetten.
  • hoe lang zal het duren voordat eventuele gebreken dan opgelost zijn?
  • en is het nu echt geregeld met de energie leverancier? Er is in Oostenrijk een snowdump (we weten het Oostenrijkse woord nog niet) en er ligt een heel dik pak sneeuw. Gaat dat allemaal wel goed.
  • etc etc etc

Ik was niet van plan om nog heel veel huizen te laten bouwen (tenzij we de hoofdprijs winnen met de oudejaarsloterij, dan weet ik al waar ik een volkomen ecologisch en duurzaam huis ga laten bouwen 😉

Oplevering kan naar januari?!

Maar goed, er was een hoop om over na te denken. Maar toen kwam het mailtje van de bouwonderneming. Ze gaan de technische inspectie doen op 14 december, samen met de bouwbegeleider. En de oplevering naar ons, de huiseigenaren, wordt verplaatst naar half januari. Dan zijn de restricties een stuk minder, is de kerstvakantie voorbij en zal er minder gecontroleerd worden in Oostenrijk. Ik verwacht namelijk dat er heel streng gecontroleerd gaat worden aan de grens op inkomend verkeer. Hopelijk hoeven we dan niet meer 10 dagen in quarantaine na aankomst. En anders laten we ons testen. En nog zo’n piekerding, nemen we de kinderen dan mee of niet? En zo nee, waar kunnen ze dan blijven. Ze zijn beslist nog te klein om alleen thuis te blijven en bij wie kunnen ze dan vier dagen en drie nachten logeren? Opa’s en oma vallen af, Frank zijn zus en mijn zus vallen ook af. Goed, dat soort uitdagingen verplaatsen we nu naar januari hahaha. Dan zijn we in het slechtste geval twee keer in januari in Oostenrijk. Een keer bij de oplevering en een keer bij de levering van de keuken en alle meubelen. Daar zijn ook weer heel wat scenario’s over te piekeren, ehm te bedenken.

Foto’s zijn om blij van te worden van ons vakantiehuis in aanbouw

De blijdschap is om de foto’s die we zagen. We zijn samen met onze buren heel erg blij met de mooie kleur geel die we voor de buitenzijde hebben gekozen. Een hele warme kleur geel die zowel bij mooi weer als bij grijs weer vrolijk en fijn is. We zagen ook dat de tegels in de hal er liggen en dat betekent dat de vloer in de woonkamer er ook ligt. En oh wat zijn we benieuwd naar de badkamer. Daar hebben we behoorlijk wat gedoe en misverstanden over gehad. Het werd van een ronde douchecabine toch een douchewand met gootje (ook mooi) en uiteindelijk is het toch een ronde douchecabine geworden. Althans dat hopen we. We krijgen daar frisse witte tegels op de muur, een donkere tegelvloer. In de badkamers zijn nog toiletten. En de badkamer bij de tuinkamer is open. Daar ben ik vooral heel benieuwd naar hoe dat geworden is. En we krijgen een bad, hoe heerlijk is dat! Ik heb al 30 jaar geen bad meer en zowel mijn dochter als ik kunnen ons daar erg op verheugen. Op haar verlanglijstje staan de nodige badbruisballen om heerlijk in Oostenrijk in bad te kunnen.

Ook nog

Tussendoor hebben we de aflossing van de hypotheek van dit huis verplaatst naar later in 2021. Hebben we nog een video call gehad met alle eigenaren. Zijn we bezig met surprises voor de sinterklaasavond thuis, heb ik nog een ondernemer geholpen die superdruk was en een paar extra handen kon gebruiken, is het sinterklaasfeest op school verder voorbereid en hebben we de inkopen gedaan voor de verjaardag van ons meiske die op 6 december al weer 12 jaar wordt. En o ja, de energievoorziening moet ook voor 14 december geregeld zijn. Dan blijft het vakantiehuis lekker warm en droogt het langzaam op van het stucwerk.

De tweede klant is binnen!

En wat ook leuk is, de tweede optie is binnen! De meivakantie is geboekt door mensen die zelf een appartement gaan laten bouwen in Kötschach en in de meivakantie willen gaan kijken hoe het er voor staat. We nemen nu alleen opties aan voor de komende periode. Dan blijft iedereen flexibel in het wel of niet definitief boeken. Wij zijn natuurlijk een particuliere eigenaar van één huis en kunnen gewoon onze eigen regels bepalen. Dat maakt het een stuk makkelijker dan via een grote organisatie. Wat ik nog wel wil doen, is een goed boekingssysteem aanschaffen voor op de website zodat dat nog vloeiender gaat.

Karinthië ons vakantieland is het waard

  • De stress was het regelen van de oplevering op een moment dat we minstens drie dagen van huis kunnen zijn.

  • De opluchting was dat het nu verplaatst is naar januari en daarmee heel wat problemen omzeild worden.

  • De blijheid is hoe mooi het huis wordt en dat we de tweede optie/boeking al binnen hebben.

  • Verder heb ik ook al prachtige foto’s gezien met een dik pak sneeuw in het gebied. Dus ik ben blij dat het huis al helemaal dicht is en ze nu vooral binnen bezig zijn.

Keep the end in mind

De laatste beruchte loodjes. We houden het eindresultaat voor ogen; een prachtig huis dat een hele fijne plek wordt voor alle gasten die er vakantie komen vieren. Voor ons om herinneringen te creëren en als vaste plek om van te genieten.

Kom je ook vakantie vieren?

Kom jij ook in ons huis overnachten en vakantie vieren? Je bent van harte welkom. Je kunt een optie plaatsen voor de zomervakantie. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief die onregelmatig verzonden wordt om op de hoogte gehouden te worden wanneer het huis dan klaar is en welke leuke activiteiten je allemaal in de omgeving kunt doen.

Mirjam (deze foto is eerder genomen tijdens een vakantie in Oostenrijk)


0 reacties

Geef een reactie

Avatar plaatshouder

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »