Wörthersee marathon

Van 25-27 augustus 2023 is de halve marathon bij de Wörthersee. Karinthië Vakantie Villa is beschikbaar vanaf 26 augustus dus als jij het leuk vindt om een halve marathon te lopen in Oostenrijk, dan ben je van harte welkom.

Op vrijdag start de marathon met de run waarbij niet het hardlopen maar vooral de mooiste outfit geldt. Hoe gekker hoe beter en de mooiste outfit krijgt een prijs. Op zaterdag is er een hondenloop, waarbij het belangrijkste is dat je er plezier in hebt om met je hond te rennen. Vanaf 15.00 uur is de junior marathon in verschillende afstanden; 420, 895, 1370 en 1845 meter, voor junioren geboren tussen 2008-2017. Ook is er een bambinisprint zonder tijdmeting voor junioren geboren tussen 2018-2020. En voor de gezelligheid is er een familieloop zonder leeftijdsbeperking.

’s Avonds is de lady’s run met 5 km hardlopen en deze run start om 19.00 uur. Ook de Nordic Walkers komen aan de beurt om 19.05 uur voor een afstand van 5 km.

Op zondag 27 augustus start om 08.00 uur de kwart marathon in Pörtschach en om 9.00 uur start de halve marathon in Velden. De route loopt langs de Wörthersee en eindigt in Klagenfurt. De bambinisprint is gratis, alle andere onderdelen zijn met inschrijfgeld. Inschrijven kan via www.kaerntenlaeuft.at

Als echte Rotterdammer ben ik regelmatig bij de hele marathon van Rotterdam geweest. Jarenlang stonden wij op zondag supervroeg klaar om alle duizenden sponzen uit te spoelen en voor te bereiden voor de lopers. We stonden een paar jaar bij het 32,5 km punt, daar gaan mensen echt helemaal stuk. Ik heb echt bewondering voor de mensen die de marathon lopen. Als jij houdt van een marathon lopen, dan ben je zaterdag 26 augustus van harte welkom in ons huis en kun je daarna nog lekker een week nagenieten van de prachtige omgeving in Karinthië. Velden en Pörtschach zijn ongeveer een half uurtje rijden vanaf ons huis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »