Gault&Millau2024
In Karinthië kun je goed uit eten. Wij houden zelf erg van de gezelligheid van Wallner Wirt in Arnoldstein zelf met de grootste en vers bereide schnitzels of vegetarische gerechten. Maar in Karinthië heb je ook de Gault & Millau restaurants. Hierbij een overzicht van de restaurants met één, twee of drie koksmutsen van Gault & Millau 2024. Check altijd van tevoren of het restaurant nog geopend is en of je moet reserveren.
Frierss Feines Haus in Villach. A la carte, steaks en geraffineerde sushi creaties. Gewerbezelle 2b Villach, www.feines-haus.at Twee koksmutsen
Gamskogelhütte in Katschberg. Ongeveer een uur rijden vanaf ons huis. Overdags is het reguliere huttenbedrijf maar ’s avonds is er een seizoensgebonden slow food menu voorzien van een wijnarrangement. Gamskogelhütte, Katschberg info@gamskogel.at Drie koksmutsen
Gellius im Römerbad Bad Kleinkirchheim. reservierung@gellius.at website gellius.at. Wel een flink stuk rijden, 1 koksmuts
Die Loybstubn beim Pulverer in Bad Kleinkirchheim. Vooral regionale keuken, gevestigd in een hotel. Daardoor kun je het diner, of lunch, combineren met een bezoek aan de Spa van het hotel. www.pulverer.atTwee koksmutsen.
Mo.wi is een à la carte restaurant ook in een hotel gevestigd. Ook gericht op de slow food keuken maar ook eigen jacht. Hotel Moserhof, Seeboden am Millstäter See. Eén koksmuts.
Kleinsasserhof serveert een combinatie van regionale producten met de Oostenrijkse keuken, een duidelijk uitgesproken smaak qua inrichting. Kleinsasserhof, familie Gasser. Alleen een emailadres buchung@kleinsasserhof.at Eén koksmuts.
Enotega by Tschudlhof, gebaseerd op het Nose to Tail principe. Dit principe houdt in dat alles van een dier gebruikt wordt, gericht op de innovatieve keuken. Enotega Villach in Villach. Alleen een telefoonnummer 0660 122 7787 Eén koksmuts
Geschmackssache. Een gasthuis met een moderne invalshoek. Seizoensgebonden en regionale produkten waarbij ze ook huisgemaakte sappen en siropen serveren. Geschmackssache in Velden. Eén koksmuts.
Gasthaus Kollerwirt is meer bekend om z’n mooie omgeving. De Belgische Tom Soete richt zich op frisse regionale producten en maakt een mix van huismanskost en gerechten uit België. Kollerwirt ligt in Tanzenberg/Maria Saal office@kollerwirt.com Eén koksmuts.
Gourmetrestaurant Lagana. Dit is de parel van de regio met drie koksmutsen en 15,5 punt. Creatieve keuken met Karintische invloeden zowel als internationale invloed. Moderne uitstraling van het restaurant zelf. Villach.vocohotels.com Drie koksmutsen
Bärenwirt en der kleine BärIn het hart van Hermagor vind je dit restaurant. Ze richten zich op regionale aroma’s, lokale tradities en creatieve kookkunst. Slow food in z’n optimale vorm. Hermagor. www.baerenwirt-hermagor.at Drie koksmutsen
Slow food is sowieso een belangrijk onderdeel van de eetcultuur in Karinthië. Er wordt veel met regionale producten en leveranciers gewerkt. In het huis staat een eerder verschenen boek (2021) met allerlei restaurants en winkels die vanuit dit principe werken. Controleer van tevoren of het betreffende restaurant nog open is, ook hier komen nieuwe restaurants op en verdwijnen er andere restaurants.
Slow Food gaat uit van verse en seizoensgebonden producten met recepten die van oudsher meegaan al dan niet met een moderne twist. Het gaat om eerlijke producten die beproefde kwaliteit en herkomstzekerheid hebben. De producten ontvangen een eerlijke prijs voor hun levensmiddelen. Oostenrijk kent een veel rijkere eetcultuur dan de standaard schnitzels, kaiserschmarn en worstjes.
https://www.kaernten.at/kulinarikfeste/events voor alle actuele evenementen
En anders kook je lekker in het huis, hier zijn allerlei voorzieningen om er een heerlijke maaltijd van te maken.

2025
Z | Z | M | D | W | D | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
Z | Z | M | D | W | D | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | 31 |
Z | Z | M | D | W | D | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
Z | Z | M | D | W | D | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | |||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 |
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 |
31 |
Z | Z | M | D | W | D | V |
---|---|---|---|---|---|---|
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | |
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 |
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 |
28 | 29 | 30 |
0 reacties